Væggelushunden

Hunden menneskets bedste ven, har vist sig at være langt den bedste hjælper i kampen mod væggelus.

Selvstændig team med væggelushund, som aktivt kan be- eller afkræfte om der er væggelus

 • 34 års erfaring med hunde
 • Agility på landsholdsniveau
 • Selvstændigt team
 • Første danske hund og fører som er certificeret hos Bed Bug Foundtation i England. Med stor vægt på kvalitet. Se evt. mere på www.bedbugfoundation.org
 • Arbejder også for Incensor AB i Sverige
 • Akut udrykning med væggelushund
 • Kan arbejde på alle flader – under hensynstagen til hundens ve og vel
 • Alle med interesse – akutte problemer er velkommen til at rette henvendelse
  • Private
  • Erhverv
  • Offenlige institutioner, sygehuse, klinikker m.m.
  • Skadedyrsbekæmper uden hunde
  • Forsikringsselskaber m.m.
 • Intet er for stort eller for småt

Hvad er en væggelushund?

Hvorfor bruge væggelushunden?

Hunden menneskets bedste ven, har vist sig at være langt den bedste hjælper i kampen mod væggelus.

Hundene har fantastisk følsomme snuder, de har ca. 220 millioner duftceller, så derfor gør det dem ideelle til at finde væggelus.

Væggelushunden er specielt trænet til at kunne finde væggelus med utrolig præcision. Væggelushunden kan genkende den jordede lugt af væggelusene og deres æg.

Væggelushunden kan kende forskel på levende og døde væggelus samt deres efterladenskaber og den hud, de smider, når de vokser.

Væggelushunden Zain kan påvise helt ned til blot én enkelt levende væggelus.

Væggelushunden er meget bedre til at finde væggelus end de gamle traditionelle metoder.

Væggelushunden er den sikreste måde at opdage og identificere væggelus, og derfor behøver man ikke at bruge andre metoder og apparater til at undersøge en bygning for væggelus. Det gør processen diskret, hurtig og effektiv.

1. At de kan be- eller afkræfte om der er væggelus.

Væggelushunden er hurtigere og mere præcis end alle andre metoder. Det betyder

2. At det både sparer tid og penge. Og hurtig sanering kan begynde.

Væggelushunden Zain og Jeg har gennemført en 1 årig uddannelse i specialsøg med væggelus hos Dog in Work i Sverige.

Ydermere har vi opnået certificering hos den anerkendte engelske organisation – Bed Bug Foundation – som de første i Danmark.

For at bibeholde den høje kvalitetsgaranti for kunden skal der hvert kvartal aflægges prøve i Sverige. Det sker i samarbejde med Insensor i Sverige og Bed Bug Foundation i England. Desuden skal vores certifikat fornyes hvert år hos Bed Bug Foundation.

Foruden arbejde, certificeringsprøver og kvalitetskontrol trænes væggelushunden med levende væggelus igennem leg, hvorved motivation og skaphed bevares.

Sikkerhed og hjælp til hunden

Jeg prioriterer væggelushundens sikkerhed meget højt, og derfor skal jeg altid gennemgå området uden hunden først. For at sikre at der ikke er genstande eller inventar som kan skade min hund.

 1. Væggelushunden må ikke være i bygninger, hvor der netop har været behandlet med gift mod skadedyr.
 2. Hvis der er brugt gift, skal der gå 21 dage, før væggelushunden skal søge igen. Dels for at giften skal virke optimalt på væggelusene og dels fordi det er gift, også for min hund.
 3. Hvis der er brugt gift – skal evt. rester støvsuges op 12 timer inden vi kommer til inspektion. Andre områder bedes ikke rengjort.
 4. Tobaksrygning frabedes 4 timer før afsøgning.
 5. For at hjælpe hunden bedst muligt må der ikke være andre dyr i området.
 6. Vinduer, ventilationer og aircondition skal helst være lukket i ca. 2 timer.

Dette giver væggelushunden de bedste forudsætninger for at be- eller afkræfte om der findes væggelus. Derfor forbeholder jeg mig retten til kun at bruge væggelushunden i områder, som jeg vurderer, er sikre for væggelushunden.

Hvordan forløber en inspektion med væggelushunden?

Som sagt fortager jeg en sikkerhedsgennemgang af rummene. Dels her for at sikre, at væggelushunden ikke kan komme til skade samt, at se om hunden kan komme til for at søge optimalt.

Derefter undersøges et rum ad gangen med væggelushunden. Jeg guider væggelushunden gennem hvert rum ved at lade den snuse til alle områder af rummet. Min hund er trænet til at vise mig, når og hvor den kan lugte væggelus. Når væggelushunden fortæller, at der er væggelus til stede, tjekker jeg efter, hvis det er muligt, for at bekræfte hundens fund.

Væggelushunden er mere effektiv end andre kendte metoder til at finde og identificere væggelus. Hundene kan vise præcist hvilke rum, der er angrebet af væggelus, og hvilke rum, der ikke er.

Det betyder, at bekæmpelsen af væggelus ikke behøver foregå i flere rum end højst nødvendigt.

Væggelus kan derfor blive opdaget, inden der kommer et større angreb. På den måde bliver hele bekæmpelsesprocessen mere effektiv.

Væggelushunden er trænet i at kende forskel på levende og døde væggelus. Derfor kan vi hurtig komme på opfølgende inspektion efter en behandling, for at be – afkræfte om der stadig er levende væggelus, og dermed undgår vi, at I skal gennemgå flere behandlinger end nødvendigt.

Typer af hundeinspektioner

Jeg tilbyder en række forskellige typer af inspektioner med væggelushunden.

 1. Jeg tilbyder en løsning, hvor væggelushunden og jeg jævnligt kommer på besøg for at undersøge bygninger for væggelus. Aftalen er individuel, og kan for eksempel ske en gang hver måned eller hvert kvartal alt efter jeres ønsker og behov.
 2. Jeg foretager også ”on demand” inspektioner, hvor du kontakter Bezz Service IVS, hvis du mistænker væggelus i en bygning fx. hjem, arbejdsplads, hotel, B&B, bil, fly, kuffert og evt. antik- eller genbrugsmøbler, og har brug for at få området eller genstand undersøgt.

Hvis væggelushunden finder væggelus, kan et skadedyrsfirma kontaktes.

Efter et besøg af væggelushunden, får du altid en udførlig rapport, der beskriver præcist hvor, der er fundet væggelus. Så i sammen med skadedyrsfirmaet kan lægge en plan.

Dvs. jeg udfører ikke bekæmpelse af væggelus, men væggelushunden be-eller afkræfter om der er væggelus.

HUSK hvis man bor til leje i et boligkompleks, skal ejendommens administration have besked om forekomst af væggelus

Og administrationen skal sørge for bekræftelse på væggelus og den videre behandling. I en andelsbolig eller ejerlejlighed er det andels- eller ejerforeningen, man skal give besked til. Hvis man undlader at fortælle, at man har væggelus, risikerer man et erstatningsansvar, hvis væggelusene spreder sig i ejendommen.
Ifølge ”Lov om leje” har ejendommen pligt til at sørge for bekæmpelse.

Væggelushunden Zain
Engelsk Cocker Spaniel Field Trial
Født 27.10.2014

Eneste danske team som er certificeret hos den anerkendte engelske organisation Bed Bug Foundation.